maanantai 23. syyskuuta 2013

Kesä talvisäilöön

Puutarhassa on yhä enemmän ja enemmän syksyn värejä, keltaista ja punaista sekä ruskeaa. Ilmatkin tuntuvat tällä viikolla jo paljon viileämmiltä. Pallokrysanteemini ovat kukkineet syyskesällä aivan upeina palloina. Omenat on melkein kerätty, vain yhdessä puussa on vielä runsas sato korjattavana. Mutta ne maistuvat vallan mainiosti vielä, vaikka aika paljon omenoita on syötykin. Ja edelleen tulee puristettua niistä mehua, kolmen päivän annos aina kerrallaan. Pakastimeen ei tahdo enää mahtua mitään, päin vastoin sieltä pitäisikin ruveta käyttämään pakasteita kohta pois.

Eilen keräilin kesäkukkia pois kompostiin. Aika vaihtaa nekin jo syksyyn sekä korjata osa kukkapurkeista talvisäilöön. Tämä on kyllä ollut aivan uskomaton kesä ja olemme saaneet paljon aikaiseksi. Näistä vuodenaikojen vaihtelusta kyllä nauttii.3 kommenttia:

  1. Onpas upea krysanteemi! Kesä on kyllä ollut tänä vuonna mahtava. Kuitenkin on ihan mukava että ilmat viilenee ja puutarha ja puutarhurit pääsevät keräämään voimia uutta kasvukautta varten :)

    VastaaPoista
  2. Hyvä kesä on tosiaan ollut, ei valittamista. Nyt tuleekin yöpakkasia, ja mulle tulee tänään kiire kerätä talvetettavat sisälle. Kaikkea aikansa, vaikka haikeaa tämä nyt on. Tuolla edellä kerroit puunkaatoprojektista, meillä on noin 6, ehkä enemmänkin isoja koivuja pihassa, jotka on kaadettu yksi kerrallaan. Alkuun kun kaadoimme useamman, näin unissakin yöllä koivunrisuja :D Hommaa tosiaan niissä on. Kivan näköinen muuri on ollut yön alla, hyvin onnistunut ja siitä vaan paranee. Hyvää syksyä !

    VastaaPoista
  3. Upea krysanteemi! Minäkin laittelin kesäkukat jo kompostiin. Alkaa ajatukset kääntyä jo talveen:)

    VastaaPoista