tiistai 3. kesäkuuta 2014

Vuokko ja moni muu

Moni kertoo arovuokon olevan todella hyvä leviämään. Omassa puutarhassani tämä on ollut jo useamman vuoden,mutta valitettavasti ihanuus on ottanut kauan juurtuakseen tänne. Levinnyt tämä on vain muutaman mättään verran. Kukka on kuitenkin niin kaunis, että soisin sen leviävän enemmän. Olen tänä vuonna hankkinut muutaman muunkin vuokon puutarhaani toiveissa, että ne leviäisivät ja kukkisivat kauniisti.
Pienen ensimmäinen kukinta. Tämä kuolanpionin siementaimi kukkii tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Ja peräti kahdella kukalla. Kauan tähän menee, ennen kuin pioni on tässä pisteessä. Siirsin keväällä useamman seiementaimen parempiin oloihin ja tämä palkitsi minut kukkiamalla. Emokasviin itseensä ei näytä kovin montaa kukkaa jostain syystä tulevankaan. Myyrä oli mellastanut talven aikana sen juurakossa, joten hyvä vain, että on siementaimia varalla.
Kodinhoitohuoneen portaikon vieressä oleva kukkapenkki on näin rehevässä kasvussa. Penkki on varjon penkki, mutta siitä huolimatta siinä kukkii monenlaista.

2 kommenttia:

  1. Minäkään en ole onnistunut lisäämään arovuokkoa, vaikka kuinka olen yrittänyt. Onneksi sentään on hengissä pysynyt hernepensaan lähistöllä maksaruohojen seassa. Viitisen kukkaa on tehnyt tänä keväänä.

    VastaaPoista
  2. Minulla arovuokko on levinnyt joka vuosi lisää ja lisää:)

    VastaaPoista