keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Melkoisin harppauksin

Kevät on edennyt puutarhassamme melkoisin harppauksin eteenpäin. Olemme tehneet monenlaista, mutta paljon on vielä tekemättä tälle keväälle. Tulevan viikonlopun juhlat järjestelyineen ovat vieneet minut jo sisätöihin ja leipomisiin. Puutarhassa olen viime viikkona ehtinyt vain piipahtaa muutaman tovin huilaamassa. Paljon olisi sielläkin pitänyt ehtiä tehdä. Tässä kuitenkin valkovoittoisia kukkia puutarhassamme tällä erää.
Siemenistä kasvattamani kärhöt vanhan oleskeleualueen laidalla. Sain siemenet hyvältä ystävättäreltäni postissa ja onnistuin saamaan aikaiseksi alun, josta nämä kärhöt ovat isoiksi kasvaneet. Oikealla tuo ensimmäinen alppikärhön tytär ja vasemmalla sitten sen lapsonen. Nyt tänä keväänä olen istuttanut seuraavan taimen samaa sukua toiselle päätyä taloa. Toivottavasti menestyy yhtä hyvin kuin nämä edelliset.
Rajapenkissä perennat jo peittävät kiitettävästi itse penkkiä kasvullaan. Uudet kärhötkin ovat saaneet hyvin vauhtia kasvuunsa ja hakeutuneet hyvin itse noihin kehikoihinsa. Takana olevassa penkissä Pohjantähti peittää jo hyvin kehikkonsa ja on kasvamassa hyvää vauhtia siitä läpi.
 Takapihan kolmesta omenapuusta kaksi on aivan täynnä kukkia. Yhteen tuli vain hieman kukkia tänä vuonna, mutta se olikin ihan täynnä omenoita viime vuonna. Näistä kahdesta tuossa taaemmassa ei ollut omenoita taasen juuri laisinkaan. Pihallamme on viisi omenapuuta, joten syksyllä saa tehdä omenamehua paljon.
Tässä ne kaksi, punakaneli ja valkea kuulas, tyttäriemme 1 v lahjapuut. Ovat nyt täysi-ikäisiä, eli olleet pihassamme 18 vuotta. Kaadoimme viime kesänä tuosta koivujen ympäriltä useamman koivun pois ja saattaa olla, että kaadamme nuo kaksikin pois. Ainakin se on harkinnassa. Toivottavasti jotain näistä kukista säilyy lauantaihinkin ja ilma olisi kaunis tyttärien juhlia ylioppilasjuhliaan.

2 kommenttia:

  1. Kärhöt kukkivat kauniisti, ja niillä on aivan erityinen arvo. Itse siemenestä, ja vielä ystävältä saaduista, kasvatettu on aina itselle arvokkaampi kuin kaupasta ostettu. Lahjapuutkin ovat ihanat ! Toivon hyvää säätä viikonlopuksi ja toivotan onnistuneita juhlia, onnea !

    VastaaPoista
  2. Tuo valkoinen kärhö on kyllä kaunis. Hienosti olet saanut siemenistä ne kasvatettua. Toivottavasti juhlat olivat onnistuneet.

    VastaaPoista