torstai 15. toukokuuta 2014

Iltojen puuhat ja päivien ihastukset

Viime kesäinen perennapenkin parantelu on jatkunut. Haimme peräkärryllisen kompostimultaa ja niin koko kärryllinen vain meni tähän penkkiin, vaikka kärrymme onkin isompi kuin ihan normi auton perässä kulkeva peräkärry. Vielä pitäisi lisää hankkia. Jaoin penkin esikoita ja narsisseja, vaikka kukassa ovatkin. Mutta kun kaikki kasvit oli ylös nostettava, niin mikäs siinä. Esikot eivät ole olleet moksiskaan moisesta kohtelusta, vaan kukkineet näyttävästi. Ja narsisseista vain jotkut reunimmaiseksi jääneet ovat naattinsa kaataneet, muut ovat ryhtyneet kukkimaan.
Penkin tiimoilla näyttää tällä hetkeltä tältä. Tuo etuosa on siis käsitelty nyt tänä keväänä ja takana oleva jo viime keväänä. Siinä kaikki perennat eivät ole vielä pintaan tulleet. On istutettu syksyllä, mutta esim. reunassa olevat kuunliljat tulevat myöhään. Piikkejä jo kyllä on nähtävissä. Muita penkin kasveja ovat mm. Aljonushka -kärhö, köynnöshortensian olisi jossain vaiheessa kiivettävä tuosta kivelle, LoveChild -kärhö, vaaleanpunainen sininvuokko. Lisää varmasti löytyy vielä, jahka kevät etenee.
Osa jäi kottikärryistutukseen. Äkkiä näille väliaikainen koti. Voisivat muuten olla tässä, mutta tarvitsen kärryjä muuhunkin aina välillä.
Naapuriin päin rajalla olevassa penkissä on jo parissa kohdassa kärhöt kasvamassa noiden verkkolieriöiden sisällä. Saavat kiipeillä niitä pitkin ylöspäin. Penkin toisessa päässä on erilaisia syreenejä. Kukkivat hieman eri aikoihin, joten kukinta on pitkä.
Pihan etupenkkiin on tullut aivan ihana rypäs scilloja. Ja reunoilla näkyy paljon uusia siementaimia. Nämä saavat levitä rauhassa.
Keltaiset tulppaanit aloittelevat kukintaansa. Kevään ensimmäiset kukat ovat niin ihania ja tärkeitä.

3 kommenttia:

 1. Näyttääpä hyvältä! Oletko kiinnittänyt nuo verkkolieriöt maahan jotenkin? Pitäsi saada kärhöille kunnon tuet ja olen tässä puntaroinut eri vaihtoehtoja. Yksi vaihtoehto olisi harjateräksestä jonkinlainen tuki....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lieriöt on upotettu jonkin verran maahan, samalla kun ne on laitettu paikoilleen. Pohjantähti -ruusulla on samanlainen, että pysyisi edes hieman ruodussaan eikä lykkäisi piikkisiä varsiaan ruohonleikkaajan silmiin. Se ei ainakaan ole moittinut. Nuo verkot muuten häviää yllättävän hyvin maisemaan. Tuohon voisi istuttaa parikin kärhöä, eri puolille.

   Poista
 2. Se on uskomatonta, miten paljon multaa menee. Meillä meni uuteen istutusalueeseen multaa 18 m3... Hooh.

  VastaaPoista