lauantai 21. kesäkuuta 2014

Ryteikkö, konekuokka ja Jussi

Juhannusaattoa edeltävänä iltana tontillemme saapui tämä juhannuksen aikainen ajanvieteemme, juhannuslelu. Illalla jo kokeiltiin pari tuntia, mutta sitten oli pakko lopettaa. Juhannusaatto meni sitten aamusta iltaan pihan perällä tämän kanssa.
Tämä osa puutarhasta on niitä viimeisimpiä kolkkia, jossa ei ole vielä tehty mitään. Kaksi isoa koivua on tuosta taannoin kaadettu ja puutarhakompostori on saanut tasaisen paikan. Aluksi siinä oli melko iso kolo, mutta systemaattinen täyttö kasvijätteillä on saanu paikan tasaiseksi ja viimeiseksi siihen on levitetty kaikki viime kesänä kaadettujen koivujen oksat hakkeena. Todella mainio alue. Vieressä on kuitenkin ollut alkuperäinen kasvusto ja nyt saimme vihdoin ajatuksen ja ajan raivata alueen käyttöön.
Mieheni kaiveli ja minä vain vähän osoittelin, että tuosta ja tuosta. Kaivurikuskilla tuntui olevan ihan hyvät visiot omastakin takaa. Suunnitelma alueen käytöstä piirrettiin ajatusteni pohjalta ruokapöydässä, kun nähtiin, miten sinne kasvit saa. Hieman piti muunnella alkuperäistä ajatusta. Alueella kun kallio kohoaan kulmassa, niin oli arvoitus, miten paljon multatilaa löytyy kallion ehdoilla. Yllättävästi sitä löytyi ja homma eteni. Kaikkiaan vietimme aamusta iltaan koko juhannusaaton tuolla työmaalla. Lopulta saatiin jo ihan tavallinen lapio käteen. Tästä kun etenemme, on minulla kohta paikka kaikelle kivalle. Kuvan ruusu, juhannusmorsian säilyi ehjänä ja sen paika pysyy samana. Ympärille vain tulee paljon erilaisempia kasveja kuin tähän mennessä on ollut.

2 kommenttia:

  1. Uuden istutusalueen rakentaminen on aina yhtä jännittävää ja lopulta valmiina todella palkitsevaa. Tuskin maltan odottaa lopputulosta!

    VastaaPoista
  2. Täältähän se Lapionpistoja löytyi! Jään innolla seuraamaan, mitä puutarhassanne tapahtuu :)

    VastaaPoista