torstai 15. elokuuta 2013

Raivausta tontin kulmalla

Omassa pihassa on jälleen tullut tehtyä tämän kesän mittaan erilaisia projekteja. Tästä näkyy tuo iso kivi ja sen ja lipputangon välissä on ollut jo hoidettua aluetta, mutta kivestä eteenpäin on ollut vielä kääntämätön alue tonttimme rajalla. Viime kevään ahavasta kärsineet katajat ovatkin jo naapurin puolella. Tänä kesänä ryhdyin tuota kohtaa raivaamaan odotellessani terassityömaalla työn kohtia, joissa piti välissä autella.
Kalliotahan tällä tontilla piisaa ja olenkin olettanut, että tässä kohtaa on ihan matala multatila. Ryhdyin kuitenkin perkaamaan tuota heinikkoa ja nokkosenjuuria pois ja yllättäen siitä kohtaa löytyykin ihan kiva syvänne. Haaveilin köynnöshortensiaa kiipeämään tuota kiveä pitkin ylöspäin ja taitaa sille löytyä tarpeeksi iso multatila. Haaveni voisi toteutuakkin jonkun vuoden päästä, jolloin hortensia kukkisi peittäen tuon harmaan möhkäleen osittain.
Tälle mallille sen sain helteisinä päivinä, kunnes sain kaverinkin työmaalle. Kivä löytyi, mutta onneksi irtonaisia, joita sain liikuteltuakin. Mieheni ehdittyä apuun lähti sitten loputkin mättäät pois ja suunnitelmat lähtivät siitä vähän leviämään.
Kaivettiin auki vähän laajemalti ja nyt on kärrätty ojaan sepeli tasoitteeksi, multaa istutusalueelle ja hankittu muurikiviä, joista olisi tarkoitus saada tuohon vähän korotusta. Myös alkupään istutusalue otetaan ja kaivetaan uusiksi. Kasvit ovatkin odottaneet jo kovasti jakamista. Toivottavasti syksyyn mennessä ehditään istuttamaankin.

1 kommentti:

  1. Iso työ, mutta hienoa jälkeä tulee. Mahtava kivenlohkare, oikea aarre, ja köynnöshortensia tulee sopimaan siihen kuin nappi silmään.

    VastaaPoista