keskiviikko 3. elokuuta 2016

Ne hävisi

Olemme jo aiemmin poistaneet tontiltamme isoja koivuja. Pääsiäisenä kaadoimme etupihalta aika isoksi kasvaneen kuusen, mutta se oli helppo kaataa pihaan. Nämä tonttimme koivut ovat olleet sellaisissa paikoissa, ettei niitä ole voinut kaataa, vaan ne ollut pilkottava siihen päin. Tässä henkilönostin matkalla kohden ensimmäistä kaadettavaa puuta, joka on tuossa varaston päädyllä. Toinen takapihalla vielä kasvanut koivu, joka oli kaatolistalla, on tuossa leikkimökin takana.
Nostimen avulla kiivettiin ensin koivua ylöspäin oksien samalla. Nätisti kun osasi homman tippuivat oksat suoraan puun juurelle eivätkä tehneet tuhoja puutarhassa.
Alaspäin tultiin sitten pätkien koivua sopiviksi paloiksi ja tipautellen niitä nätisti koivun juurelle. Eivät nyt aivan pinoon menneet, mutta yhteen paikkaan kuitenkin. Vaikka istutuksia ja rakennuksia oli ympärillä ei mikään vahingoittunut. 
Talon päädyssä oli jätetty edellisellä kerralla pari koivua vielä pystyyn. Tästähän kaadettiin jo aiemmin kolme isoa puuta. Nyt saivat nämäkin lähteä, kun nostin niiden vierestä meni. Kyllä ilme muuttui paljon, kun sai nuo isot koivut pois pihamaalta. Saa jälleen suunnitella uusia juttuja, kun koivut eivät ole viemässä ravinteita ja kosteutta.
Tilasimme sitten tämmöisen jyrsimen poistamaan kannot pihasta. Tässä lähtee etupihalta kuusen kanto. Muutamassa tunnissa oli kiusalliset kannot pois ja jäljellä vain siisti kasa puun moskaa. Suosittelen kyllä todella. Poistatettiin samalla edelliselläkin kerralla kaadettujen puiden kannot, sillä ihmisvoimin ei niille mitään ole voinut. Meillä oli yksi 10 vuotta sitten kaadettukin kanto vielä aivan kova, mutta nyt se kohtasi voittajansa. Kaivinkoneesta olisi jäänyt isot jäljet ja paljon siistittävää repiessään kantoja, mutta tämä jyrsin oli kyllä todella hyvä kone. Sen sai pieneenkin paikkaan menemään ja jälki oli siistiä.
Käytettiin muuten henkilönostinta muuhunkin, kun se kerta tontilla oli. Pestiin rännit talosta ja ulkorakennuksesta. Pesun tarpeessa olivatkin ja nyt oli helppoa. Ei tarvinnut tikkailla keikkua.

2 kommenttia:

  1. Hei Kardemumma! Blogisi on ehkä tauolla, mutta herätellänpäs se eloon talviunilta. Blogissani olisi sinulle haaste, jos haluat ottaa sen vastaan.

    VastaaPoista
  2. Meilläkin kaadettiin toissa kesänä pari isoa koivua ja samanlaisella jyrsimellä poistettiin kannot. Oli kyllä kätevä kone.

    VastaaPoista