sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Kevät keikkuen tulevi

Kevät on tänä vuonna auttamattoman hidas. Blogikin heräilee vasta talviunestaan. Puutarhassa olemme kyllä häärineet, mutta niin usein kylmä ajaa vielä sisälle lämmittelemään. Vapun jälkeisen viikon olin perinteisellä puutarhalomallani ja silloin oli ihanat, lämpimät päivät. Aamuisin tein useamman tunnin töitä ja sitten sisälle syömään. Iltapäivällä sitten suunnittelin ja illalla jälleen miehen kanssa puurtamaan muutamaksi tunniksi.

Paljon saatiinkin aikaan. Tontin rajalla ollut marja-aronia-aita kaadettiin. Oli jo pahasti levennyt ja rupesi kaljuuntumaan tyveltä. Nyt saa vesoa uudelleen. Oksiahan siinä tuli, mutta ne saatiin silputtua oksasilppurilla hyvin. Paksuimmista kyllä sai jo pientä polttopuuta pinon. Niiden pieniminen odottaa vielä.

Mutta hissukseen se tämäkin kevätkausi jälleen alkaa. Kuvassa viime syyskesän kukkaloistoa Emilia Plater-kärhöstä. Oli tuolloin kasvanut reilun vuoden pihassamme ja ilahdutti kauniilla kukinnalla. Vielä ei kärhöissä meillä näy elonmerkkiä tänä vuonna. Mutta sipulikukatkin ovat vasta pieniä piikkejä.

2 kommenttia:

  1. Kevät on ollu torella kylymä, onneksi ny rupiaa lämpiämähän. Tua kärhö on kyllä joku muu ku Södertälje. Son viininpunaane.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, muisti petti ja sekoitin kärhöt. Istutin kaksi vierekkäin, Emilia Plater on tämä kärhön lappu, Södertälje asustaa siinä vieressä, mutta oli aika vaisu viime kesänä. Tämä sen sijaan kasvoi hyvin. Korjasin tekstiin oikean kärhön nimen. Kiitos!

      Poista