sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Tavattiin Taavi Kivistik ja kärhöt

Matkamme jatkui. Kävimme yrttitarhalla ja sieltä sitten aivan ihanaan paikkaan. Roogojan kärhötarhalle. Pidän kärhöistä kovasti, mutta aiemmin eivät menestyneet meidän vyöhykkeellä. Nykyisin on jo kuitenkin saatavissa sellaisia lajikkeita, jotka kasvavat täällä meilläkin. Itse olen kasvattanut siemenestä kaksi alppikärhöä, sinisen ja valkoisen. Niistä innostuneena on viime vuosina puutarhaamme tullut muitakin kärhökokeiluja. Välillä on onnistunut, välillä ei. Jokainen kevät tuo aina uuden jännityksen niidensuhteen. Mutta ihania ne ovat.
Oppaamme ja Taavi Kivistik aloittamassa kierrostamme. Heidän oma puutarhansa oli täynnä kauniita kukkia ja kasveja kärhöjen lisäksi. Vehmas paikka, kuten muutkin Viron puutarhat.
 Ja tästä se alkaa, nauttikaa kauniista kukista, Vain osa ottamistani kuvista.


Kierroksen päätteeksi oli mahdollisuus hankkia kannettavaa kotiin. Heiltä voi tilata myös suoraan. Mahtava kokemus tämä paikka. Kärhöjen äärellä voi vain huokailla ja ihastella. Voi kun saisikin kasvamaan omassa puutarhassa.

6 kommenttia:

 1. Kärhöt on niin ihania! Ehkä niiden viehätys piileekin kauniiden kukkien lisäksi siinä, että eivät ole ihan helpoimmasta päästä kasvatettavia. Kun saa kärhön menemään talven yli niin tunne on huima. Sitten jos kasvi palkitsee vielä komealla kukinnalla niin sitähän on ihan pilvissä :)

  VastaaPoista
 2. Onpas viehättäviä kuvia. Ja aivan ihania kärhöjä. Itse en ole niitä uskaltanut edes kokeilla, mutta varmasti olisi onni jos siinä onnistuisi.
  Kävinkin ensimmäisen kerran blogissasi, kivalta näyttää. Tervetuloa vastavierailulle: http://pihakuiskaajanpuutarha.blogspot.fi/
  Hyvää pääsiäisen odotusta!

  VastaaPoista
 3. Todella kauniita kuvia ja kärhöjä. Kiitos.

  VastaaPoista
 4. Oi oi, olisi ihanaa päästä tuonne käymään. Olen sieltä tilannut muutaman kärhön. Kiitos kuvakierroksesta!

  VastaaPoista