sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Puutarhasta lähtiessä

Tässä kuvaa tuon puutarhatontun hyötypuutarhapuolelta. Itse ahkera puutarhatonttu kuvassa. Kasvimaa oli iso ja ojennuksessa. Kaikkialla pihassa näkyi uskomaton järjestys ja siisteys. Pariskunta ei ollut enää aivan nuori, mutta jaksoivat ahertaa pihan kanssa. Puutarhassa oli myös useampi museo. Vanhojen työkalujen aitta, toinen aitta vanhoille astioille ja käsitöille, sekä lisäksi vielä talon yläkerrassa aivan ihana pitsihuone, johon oli kerätty lukematon määrä vanhoja pitsejä. Kaikki oli niissäkin hienossa järjestyksessä.
Tuosta kauniista puutarhasta oli kuitenkin siirryttävä eteenpäin ohjelman mukaisesti ja matkamme jatkui seuraavaan kohteeseen. Mieluusti olisin tuolla viipynyt ja tutkinut pihaa enemmänkin. Varmasti jäi paljon yksityiskohtia huomaamatta ja näkemättä. Monta asiaa olen huomannut vasta kuvista. Onneksi tulin ottaneeksi paljon kuvia tuosta puutarhasta. Matkamme vei nurmettunutta tietä pois pihasta takaisin pikkubussille. Kivimuuri kertoi omaa kaunista tarinaansa matkan varrella.
Vielä viimeinen kurkistus läheltä tietä, aidan takaa, tuohon kauniiseen puutarhaan. Olisi upea nähdä se eri aikoina, eri kukkien kukkiessa.

1 kommentti: