tiistai 19. elokuuta 2014

Puutarhamatkan toinen puutarhakohde

Ensimmäisen matkapäivämme toinen kohde oli Luua Arboreetum. Kiersimme metsää ja ihastelimme siellä puita. Mutta sitten kun päästiin itse puutarhurin omalle tontille ei voinut kuin ihastella hänen taitojaan.
 Pihasta löytyi kauniita yksityiskohtia. Harkittuja.
Nurmikon ja istutusten rajat olivat aivan uskomattoman suorat ja hyvin hoidetut. Samettikukkaa kasvoi pitkät penkit, tämä ei ollut ainoa. Kasvimaalla ei rikkaruohoja ja kasvihuoneissa tomaatit yms. kypsyivät.
Pihassa oli käytetty paljon ihan luonnonmateriaaleja. Tässä komposti, jossa kasvoi kurpitsaa. Kekseliäisyys tuntui olevan rajana.
 Ihana, harmoninen istutus. Mukavia yksityiskohtia ja silmänruokaa.
 Pajua oli osattu punoa ja kiviä käyttää reunuksina. Puutarhassa oli hyvin rauhallinen tunnelma.
 Tämän alueen hän oli tehnyt ihan muutama vuosi sitten.
 Tässä vielä tuon äskeisen alueen toista päätä hieman tarkemmin.
Viherportteja, vesiaiheita, kuunliljoja uskomattomissa mittasuhteissa. Puutarhassa oli paljon hienoja yksityiskohtia, joiden toteuttamiseen ei ollut käytetty hirveästi rahaa, tehty pieteetillä. Otin paljon kuvia, tässä joitakin kivoja yksityiskohtia. Seuraavaksi majoituimme Tartoon ja silmissä vilisivät vielä nämä ihanat tunnelmat tästä kohteesta.

3 kommenttia:

 1. Hienon kuuloinen retki. Päivä näyttää sateiselta. Huoliteltu on tosiaan ja siisti. Tämä oli... Virossa? Kaiketi kun yövyitte tartossa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, Virossa oltiin. Edellisessä postauksessa reissun alku ja nämä jatkuu tästä vielä useamman puutarhan verran. Matka oli todella mielenkiintoinen.

   Poista
 2. Tässä puutarhassa silmä lepää ja ideoita syntyy. Monivivahteinen miljöö, paljon kivoja ja mielenkiintoisia yksityiskohtia! Onnistuneita kuvakulmia olet saanut vangittua.

  VastaaPoista