keskiviikko 20. elokuuta 2014

Puutarhamatka, kolmas kohde

Matkamme toinen päivä alkoi kaupunkikierroksella Tarton vanhassa kaupungissa. Kauniin yliopistomäen jälkeen siirryimme Taron kasvitieteelliseen puutarhaan. Se ei ollut iso, mutta sitäkin kauniimpi. Osa puutarhan rakennuksista oli remontissa, joten emme pystyneet kiertämään koko puutarhaa, mutta suurimman osan kuitenkin.
Muurit loivat puutarhaan lämpimän pienilmaston, jonka suojissa kasvoi reheviä kasveja. Osa kasveista talvehti kasvihuoneissa, mutta suurin osa viihtyi ulkona puutarhassa.
Puutarhassa oli lampi, jonka keskellä oli pieni saari. Saareen johti kaarisilta ja siellä oli huvimaja. Kesäisin puistossa pidettiin ulkoilmakonsertteja. Todella kaunis paikka siihen.
Puutarhassa oli paljon korkeuseroja. Tässä yhdet portaat. Portaita oli toteutettu hyvinkin monella eri tavalla, ideoita tuli mukaan.
Nurmikot olivat tasaisia ja kukkaistutuksia piisasi. Kesäkukat kukkivat runsaina ja niiden lomassa oli paljon kuunliljoja ja havuja.
 Piippuköynnöksellä luotu puutarhamaja, jossa penkki ja pöydät. Mukava piilopaikka tai vilvoitteluun.
 Päivänhattuja kerrottu lajike. Kukki runsaana kuten muutkin.
Tässä vielä kuva vanhan vallihaudan suunnasta. Puutarhassa oli osa vanhaa Tarton vallihautaa. Tässä vielä hieman rakenteita jäljellä. Tämä osa rakennuksesta oli remontissa.

2 kommenttia:

  1. Ihania puutarhoja olet päässyt katselemaan, kaikki näyttämäsi ovat upeita. Mahdottoman siistejä, jämptejä ja rikkaruohottomia !

    VastaaPoista
  2. Upeaa! Tuo piippuköynnöskatos on tosi kiva.

    VastaaPoista