tiistai 15. huhtikuuta 2014

Luonnon oma punttisali

Lomaviikko ja ulkona ihanan lämmin ilma. Kottikärryt ovat olleet uskollinen apulaiseni tänä keväänä kuljetellessa raskaita ja kevyitä kuormia ympäri tonttia. Iltaisin on tiennyt tehneensä raskaampaa työtä, uni on tullut nopsaan. Varikolla odottamassa multaa levitettäväksi kukkapenkkeihin pintakerrokseksi. Tuija (Bradant) juomassa ja odottamassa istuttamista. Hyllykössä vielä muutama orvokki purkkia vailla. Samoin jo kukkineet narsissit matkalla kukkapenkkiin kukkiakseen ensi keväänä uudelleen. Istutettavaa löytyy muutakin. Aino ja NorthBlue -pensasmustikat odottavat istuttamista. Samoin pari kärhöä. Kaikki eilisen ostoksia, tänään pitäisi saada multaan. Kompostorikin pitäisi ehtiä tyhjentää. Varikolla siis odottelee paljon töitä. Tälle päivälle vain sattui kylmä tuuli, joten ulkona ei ole kovin hauska puuhastella.
Yksi tämän kevään projekteista on tämän penkin uudistaminen. Reunakivet on poistettu ja myyty edelleen. Vaihdamme toisenlaiset kivet reunaan. Sellaiset, jotka pysyvät paremmin kohdakkain. Tämän penkin kivet ovatkin olleet ensimmäiset tontille hankitut reunakivet ja silloin ei vielä ollut niissä uria ja nystyröitä, joilla kivet lukkiutuivat paremmin paikoilleen. Kannoin eilen uudet kivet tuohon työmaalle odottamaan miestäni asentamaan niitä.  Penkissä on ollut maksaruohoa roikkuen kivien yli. Revin sen kaiken pois ja samalla suoristamme penkin reunan. Pikkuiset sipulikukat ovat levinneet todella paljon tässä penkissä ja ilostuttavat ensimmäisinä kukkina puutarhassamme. Muurahaiset ovat kuljettaneet siemeniä lähistölle ja nurmikolta nouseekin aina sieltä täältä posliinihyasintin tai scillan kukkia.
Kylvökset tuli tehtyä aika myöhään tänä keväänä. Odotin ensin lomamatkamme yli. Taimet eivät kuivaisi sinä aikana ja etten hätäilisi liian aikaisin saadakseni vain honteloita taimia, koska valo kasvatushuoneessa oli vielä vähäistä. Chilit ja paprikat näyttävät tässä vaiheessa hyvin samanlaisilta. Samettiruusut ja ahkeraliisat meni uuteen kylvöön. Vanhat pussinpohjat eivät itäneet enää laisinkaan. Uudet kylvökset lähtivät tosi nopeasti itämään ja taimia on luvassa kummastakin kukasta.
Black Cherry -kirsikkatomaatit odottavat jo koulimista. Sadosta lupaillaan runsasta. Toivottavasti onnistuu. Kokeilen tänä vuonna ensimmäistä kertaa tätä lajiketta.

1 kommentti:

  1. Mun samettikukkien kasvatus ei onnistunut tänä keväänä ollenkaan. Valo ei riittänyt. Joo, ei tartte salille mennä, kun pihalla touhuaa. Mukavaa pääsiäisen jatkoa!

    VastaaPoista